Mattstopp för löst lagda mattor på alla typer av golv.

När du vill förhindra att löst lagda mattor glider. En mattstopp från Scandinavian Nonwoven ger säkerhet och komfort, samt ökar mattans livslängd genom att den inte nöter mot golvet. Samtliga mattstoppar är godkända för golvvärme.

Scanostop – prisvärd standard för allmän användning, sex olika bredder.

För alla typer av golv. Lämnar inga rester på golvet. Scanostop är resistent mot mikroorganismer och bakterier, och klarar handtvätt 30°. Finns i sex olika bredder och är enkel att klippa till önskat format. Certifierad enligt TÜV Nord och Oeko-Tex Standard 100.

Material: Polyester, antislipbehandling med akrylbaserat klister båda sidor.
Dokument: Produktblad

Scanostopp

Scanogrip – tunn, smidig och säker med liten maskstorlek.

Mattstopp med nätstruktur för alla typer av släta golv, även textila. Maskstorleken är ca 0,5 X 0,5 cm. Scanogrip håller mattan på plats och lämnar inga rester kvar på golvet. Klarar belastning från rullstolar. Smidig att arbeta med och enkel att klippa till för önskat format. Antiglidfunktion på båda sidorna. Välj mellan skyddsfilm på på en sida (Scanogrip Contract) eller båda sidorna (Scanogrip).

Material: Fiberglasväv av polyester, antislipbehandling med akrylbaserat klister båda sidor. Sorteras som bärnnbart.
Dokument: Produktblad

Scanogrip

Scanostick – med stegljudsdämpning, fäster även utmärkt på textila underlag.

Uppfyller höga krav på komfort och stegljudsdämpning samt frekvent och hård belastning. Scanostick har sidor med två olika egenskaper vilket ger flexibel användning. Ena sidan fäster mot textilt golv, andra sidan är anpassad för hårda golv. Lämnar inga rester. Kan tvättas i 40°. Finns i tre olika bredder, enkel att klippa till önskat format. Certifierad enligt Oeko-Tex Standard 100.

Material: Polyester, ena sidan med antislipyta för släta golv, andra sidan med akrylbaserat klister för textila underlag. Sorteras som brännbart.
Dokument: Produktblad

Scanostick

Landocol – när en extra hög vidhäftning önskas.

En ”klibbfilt” synnerligen lämpad på hala golvytor såsom linoleum, parkett, trä, betong, nålfilt och icke porösa stengolv, inte minst i korridorer och på samlingsplatser med hög trafik. Beroende på varaktigheten och belastningen under användningen av Landocol kommer mer eller mindre limrester att fastna på underlaget. Används på golvytor som man kommer att täck igen, lacka om eller byta ut när Landocol är borttaget.

Material: 100 % syntetfibrer, akrylbaserat klister båda sidor.
Dokument: Produktblad

Scanocover Landocol

Scanofilt, gummerad – extra tjockt mattunderlag med känslan av lyx och komfort.

För äkta mattor och andra mattyper i såväl hemmiljö som offentlig miljö. Scanofilt är miljövänlig genom tillverkning av återvunnet material. Antiglidbehandlad undersida gör att mattan ligger säkert på plats. Scanofilt är tvättbar med handtvätt.

Material: 85 % recirkulerad syntetfibrer, 15 % latexbindmedel. Sorteras som brännbart.
Dokument: Produktblad

images_0006_Scanofilt 4 mm gum IMG_5619

Anm: En mattstopp kan inte läggas på nylackat golv förrän efter minst 3 månader.